هزینه های پزشکی و درمانی در ترکیه

هزینه دکتر در ترکیه
مسلم است که در صورت داشتن بیمه از هزینه‌ دکتر در ترکیه کاسته می‌شود. داشتن اقامت دائم نیز هزینه‌های بیمارستان را سرشکن می‌کند. مثلا در صورت داشتن اقامت دائم در ترکیه، برای ویزیت دکتر عمومی نیاز به پرداخت هزینه نخواهید داشت.
دستمزد دکتر متخصص نیز بسته به اینکه در بیمارستان عمومی یا خصوصی ویزیت شوید، متغیر است. هزینه ویزیت دکتر متخصص در ترکیه بین ۱۰۰ تا ۲۵۰ لیر خواهد شد.

 

دارو در ترکیه
اگر بخواهیم هزینه دارو در ترکیه را با ایران بسنجیم، باید بگوییم هزینه دارو در ترکیه بسیار زیاد است. اما این موضوع را در نظر بگیرید که داروهای ترکیه از کیفیت بهتری برخوردارند. بیمه‌های درمانی بعضی داروها را پوشش می‌دهند و هزینه داروها را بسیار کاهش خواهند داد. ولی اگر بیمه نباشید و بخواهید در ترکیه زندگی کنید هزینه دارو غیرقابل تحمل خواهد شد. قرص‌هایی مثل مسکن‌ها تحت پوشش بیمه قرار نمی‌گیرند اما هزینه چندان زیادی ندارند.

 

درمان در ترکیه
به طور کلی می‌توان گفت هزینه درمان در ترکیه گزاف است و در صورت نداشتن بیمه شاید نتوانید از پس هزینه‌ها برآیید. گفتنی است بیمار در صورت داشتن بیمه و با توجه به نوع آن باید حدود 10 تا 40 درصد هزینه درمان را بپردازد. البته برخی از بیمه‌ها همه هزینه درمان، هزینه دارو و هزینه دکتر را پوشش می‌دهند.

 

بیمارستان در ترکیه
اغلب هزینه‌های بیمارستان در ترکیه، شامل هزینه MRI، رادیولوژی، آزمایش، تصویربرداری، درمان‌های سرپایی، دندانپزشکی و اموری که مربوط به زیبایی نباشند، تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند.

 

سقف هزینه های تحت پوشش بیمه
در تمام بیمارستان‌های طرف قرارداد با شرکت‌های بیمه، برای درمان‌هایی که نیاز به بستری دارند، تمامی هزینه‌ها بدون سقف پرداخت، توسط شرکت بیمه پرداخت می‌شود. در بیمارستان‌هایی که طرق قرارداد با شرکت بیمه نیستند، 80 درصد هزینه درمان تا سقف 50 هزار لیر بر عهده شرکت بیمه است.

برای بیماری‌های سرپایی در بیمارستان‌های طرف قرارداد با بیمه 80 درصد، و در بیمارستان‌هایی که طرف قرارداد نیستند 60 درصد، و تا سقف 5000 لیر را شرکت بیمه بر عهده می‌گیرد.

 

بیمه درمانی در ترکیه
طبق قوانین این کشور افراد زیر 17 و بالای 65 سال نیاز به پرداخت هزینه بیمه درمانی ندارند. افراد 18 تا 23 ساله، حدود 400 لیر در سال و افراد 23 تا 65 ساله، حدود 3000 لیر در سال هزینه بیمه درمانی باید بپردازند. برای بیمه‌هایی که تمام هزینه‌های درمانی را پوشش می‌دهند سالانه هزینه بیشتر باید پرداخت شود.

از جمله بیمه‌های درمانی ترکیه می‌توان به بیمه سلامت عمومی (SGK (Sosyal Guvenlik Kurumu یا بیمه های خصوصی اشاره کرد.

بیمه دولتی یا همان SGK معادل بیمه تامین اجتماعی در ایران است. افراد شاغلی که در ترکیه اجازه کار دارند و یا افرادی که همسران ترک آنها تحت پوشش این بیمه هستند، می‌توانند از خدمات بیمه دولتی بهره‌مند شوند. در غیر این صورت برای اخذ اقامت ترکیه، نیاز به دریافت بیمه سلامت ترکیه از شرکت‌های خصوصی بیمه دارند.

 

انواع شرکت های خصوصی بیمه در ترکیه
تنها شرکت‌های خصوصی ارائه‌دهنده بیمه سلامت افراد خارجی هستند. و تعداد این شرکت ها بالغ بر 30 شرکت است. در ادامه مقاله به معرفی 6 شرکت بیمه می‌پردازیم و هزینه‌های بیمه اقامت یکساله و دوساله آنها را با هم مقایسه می‌کنیم.
۱- شرکت بیمه آنکارا
۲- شرکت بیمه نیپون
۳- شرکت بیمه سمپو
۴- شرکت بیمه گروپاما
۵- شرکت بیمه آرکس
۶- شرکت بیمه آلیانس

به این نکته باید توجه داشته باشید که در هنگام ثبت فرم راندوو ترکیه، باید شماره بیمه‌نامه را در فرم راندوو ثبت کرده باشید. بنابراین قبل از هر اقدامی جهت اخذ اقامت، ابتدا باید اقدام به دریافت بیمه کنید.

 

وقت دکتر در ترکیه
به صورت اینترنتی و حضوری می‌توانید از دکتر موردنظرتان وقت بگیرید. قرار ملاقات ها برای بیمارستان های دولتی می تواند با تماس با شماره تلفن 182 یا از طریق اینترنتی در سایت https://mhrs.gov.tr انجام شود.

 

آزمایش دادن در ترکیه 
در ترکیه ممکن است برای یک بیماری ساده هم آزمایش بنویسند. در این کشور، داروهایی مثل آنتی‌بیوتیک به راحتی تجویز نمی‌شود. برای گرفتن جواب آزمایش‌تان نیز لازم نیست روز دیگری مراجعه کنید. جواب آزمایش روی مانیتور دکتر مورد نظرتان نمایش داده می‌شود.

 

پزشک خانواده در ترکیه
بسیاری از ساکنان ترکیه تحت پوشش پزشک خانواده هستند و از خدمات رایگان دکتر عمومی و اطفال استفاده می‌کنند. البته قیمت و به همان نسبت کیفیت داروها در ترکیه بالاست. شما می توانید در نزدیک ترین محل زندگی خود یک مرکز Saglik Ocagl یا Aile Sagligi Merkezi را پیدا کنید. این مراکز با توجه به محل اقامتتان یک دکتر خانواده به شما اختصاص می دهند تا در صورت نیاز به معالجه به آنها مراجعه کنید بدون اینکه هزینه ویزیت و یا تزریقات پرداخت کنید.

 

آمبولانس و موارد اظطراری در ترکیه
البته این به نوع اورژانس بستگی دارد، اما در موارد اضطراری یا حوادث شدید، حتماً با شماره ۱۱۲ آمبولانس تماس بگیرید. اگر در یک استراحتگاه یا هتل اقامت دارید، فقط با پذیرش خود صحبت کنید یا اگر نمی توانید این کار را بکنید تماس بگیرید. مطمئن باشید کسی با آمبولانس تماس می گیرد.

آمبولانس شما را مستقیماً به بخش حوادث و اورژانس نزدیکترین بیمارستان دولتی منتقل می کند. بلافاصله مشاهده خواهید شد و هزینه ای برای حضور در موارد اضطراری پرداخت نمی شود. این که شما شهروند ترکیه نیستید تفاوتی ایجاد نمی کند، با شما یکسان رفتار می شود.

 

داروخانه‌های ترکیه
در طول هفته، از ساعت 8:30 تا 19:00 و در روز شنبه از ساعت 9:30 الی 17:00 می‌توانید به داروخانه‌های ترکیه مراجعه کنید. خارج از این ساعات و در تعطیلات، باید به داروخانه‌های شبانه‌ روزی سر بزنید.

داروخانه‌های شبانه‌ روزی زیادی در ترکیه دیده نمی‌شود. اگر به دارو نیاز داشتید به سایت Nöbetçi Eczaneler مراجعه کنید تا از نزدیک‌ترین داروخانه نزدیک خانه‌تان اطلاع کسب کنید. گفتنی است بیمارستان‌های ترکیه اغلب داروخانه ندارند.