مراحل و شرایط اخذ ویزای تحصیلی ترکیه

مراحل و شرایط اخذ ویزای تحصیلی ترکیه

 

ویزای تحصیلی ترکیه در یک نگاه
ویزای دانشجویی ترکیه برای ۹۰ روز صادر می‌شود سپس باید مجوز اقامت دانشجویی دریافت کنید.
اصلی‌ترین مدرک برای اخذ ویزای تحصیلی نامه پذیرش از موسسه، مراکز علمی و یا دانشگاه‌های ترکیه است.
هزینه اخذ ویزای تحصیلی ۳۹ دلار به همراه خرید بیمه مسافرتی تا سقف سی هزار یورو است.

مراحل دریافت ویزای تحصیلی ترکیه
متقاضی برای دریافت ویزای تحصیلی ترکیه باید مراحل زیر را طی کند:
ارائه نامه پذیرش در یکی از برنامه‌های تحصیلی ترکیه (متقاضی تنها زمانی می تواند برای دریافت ویزای تحصیلی ترکیه درخواست دهد که نامه پذیرش معتبر از یکی از موسسه‌های آموزشی، آکادمی و یا دانشگاه‌های ترکیه دریافت کرده باشد)
قرار ملاقاتی را در کنسولگری ترکیه در محل خود ترتیب دهید. درخواست خود را برای دریافت وقت قرار ملاقات در سفارت ترکیه به صورت حضوری و شخصا ارائه دهید و یا به صورت آنلاین وقت رزرو کنید.
برای درخواست قرار ملاقات باید فرم درخواست قرار ملاقات را پر کنید و مدارک مورد نیاز را برای تکمیل پرونده و دریافت ویزای تحصیلی آماده داشته باشید. در روز قرار ملاقات در سفارت یا کنسولگری ترکیه باید درخواست صدور ویزا تحصیلی را تکمیل و امضا کنید و آن را با مدارک مورد نیاز (که در ادامه ذکر می‌شود) ارسال کنید.
درنهایت منتظر تصمیم سفارت باشید. گاهی اوقات می‌توانید روند درخواست خود را در وب‌سایت کنسولگری ترکیه پیگیری کنید.
زمانی که به ترکیه رسیدید، باید ظرف یک ماه برای دریافت اجازه اقامت اقدام کنید.

شرایط ویزای تحصیلی ترکیه
برای اخذ ویزای تحصیلی در ترکیه، باید در ابتدا نامه پذیرش یکی از دانشگاههای ترکیه را دریافت کنید.
برای اخذ ویزای ترکیه برای تحصیل، دانشجویان بین المللی باید مدارک مورد نیاز را به زبان ترکی ارائه دهند. در صورت عدم امکان ارائه مدارک به زبان ترکی، نسخه اصلی مدارک همراه با ترجمه محضری باید ارائه شود. این امر باید به صورت حضوری در سفارت یا کنسولگری ترکیه در کشور محل اقامت انجام شود. همچنین، این اقدام می‌تواند به صورت آنلاین انجام شود. ویزای دانشجویی برای یک سال معتبر است و در صورت نیاز می‌تواند تمدید شود. برای کار کردن در ترکیه، آشنایی با زبان ترکی الزامی است و یادگیری آن بسیار مهم است. در ابتدا، دانشجویان بین المللی برای ادامه تحصیل در دانشگاه‌های ترکیه باید ویزای تحصیلی را اخذ کنند که نیاز به موافقت نامه دانشگاه با درخواست پذیرش دانشجو دارد. با دریافت نامه پذیرش از دانشگاه، دانشجویان باید به سفارت ترکیه در کشور خود مراجعه کنند تا ویزای تحصیلی خود را دریافت کنند. شرایط ویزای تحصیلی ترکیه شامل داشتن دعوتنامه دانشگاهی است و می‌تواند به صورت تک ورود یا چند ورود صادر شود. زمان رسیدگی به درخواست ویزا حداکثر 3 ماه می‌باشد و هزینه درخواست ویزا حدود 48 دلار آمریکا است.

مدارک لازم برای ویزای تحصیلی ترکیه
برای تحصیل در ترکیه، همه دانشجویان بین المللی نیاز به اخذ ویزای دانشجویی دارند. برای اخذ این ویزا، دانشجویان باید پس از دریافت پذیرش از دانشگاه، به سفارت ترکیه مراجعه کنند. در این مرحله، سفارت مدارک مورد نیاز جهت اخذ ویزا را بررسی می‌کند.

برای دریافت ویزای دانشجویی ترکیه، باید مدارک زیر را تهیه و ارائه کرد:
۱- نامه پذیرش تحصیلی از دانشگاه ترکیه در رشته مورد نظر
۲- برای اثبات توان مالی متقاضی و تضمین هزینه‌های زندگی و تحصیل در ترکیه، لازم است که درخواست دهنده گواهی تمکن مالی کافی را ارائه دهد.
۳- اررسید برای پرداخت هزینه‌های مربوط به بررسی مدارک و دریافت ویزای تحصیلی ترکیه
۴- گواهی سلامت پزشکی متقاضی
۵- پاسپورت معتبر و عکسی تازه گرفته شده
۶- سوابق و مدارک تحصیلی
۷- دو قطعه عکس 3×4
۸- مدرکی که نشان می‌دهد فرد دارای بلیت برگشت از ترکیه است
۹- پرداخت هزینه ویزای تحصیلی ترکیه
۱۰- مدرکی که اثبات کند که دانشجوی مورد نظر هیچ سوء سابقه کیفری ندارد.

هنگامی که دانشجویان ویزای تحصیلی ترکیه را دریافت می کنند، آنها می توانند به راحتی وارد این کشور شوند. اما بلافاصله بعد از ورود، آنها باید مجوز اقامت دانشجویی خود را دریافت کنند. برای این کار، دانشجویان باید به اداره روابط خارجی در ترکیه مراجعه کنند و با ارائه مدارک خود، مجوز اقامت یک ساله را دریافت کنند. همچنین، برای تمدید اقامت، دانشجویان باید حداقل 60 روز قبل از پایان اعتبار اقامت خود، به اداره مربوطه مراجعه کرده و درخواست تمدید اقامت خود را ثبت کنند.

 

ویزای تحصیلی ترکیه بدون مدرک زبان
برای درخواست ویزای تحصیلی در ترکیه بدون داشتن مدرک زبان ترکی استانبولی، شما باید در دوره های آموزش زبان ترکی استانبولی شرکت کنید. پس از دریافت تأییدیه، می توانید در دانشگاه مورد نظر خود ثبت نام کنید. سپس با ارائه نامه پذیرش به کنسولگری ایران در ترکیه، می توانید ویزای تحصیلی خود را دریافت کنید. ویزای تحصیلی تنها یک سال اعتبار دارد و قبل از سپری شدن یک ماه، باید به اداره امنیت ترکیه مراجعه کرده و دفترچه اقامت خود را دریافت کنید. درخواست ویزای تحصیلی شامل کپی صفحه اول پاسپورت، نامه پذیرش دانشگاه و فرم تقاضای دانشجو است. منعکس کردن این مدارک در میان مدارک مهم برای دریافت ویزای تحصیلی ترکیه بسیار ضروری است.

 

اپلای ترکیه

اپلای و اخذ پذیرش تحصیلی از ترکیه نیازمند شناخت دانشگاه‌های برتر ترکیه، تسلط بر شرایط و قوانین پذیرش دانشجوی خارجی در دانشگاه انتخابی و توانایی اخذ ویزای تحصیلی ترکیه است. همچنین برای اپلای ترکیه باید در آزمون‌های ورودی دانشگاه‌های ترکیه شرکت کنید. البته کشور ترکیه این امکان را فراهم کرده است که با شرکت در کالج‌های ترکیه یا آکادمی پوزا، دوره‌های آمادگی برای آزمون یا دوره‌‌های زبان ترکی و انگلیسی را گذرانده و پس از آن آماده ورود به دانشگاه شوید. شرکت ما در مسیر اپلای و اخذ پذیرش تحصیلی و سایر روش‌های مهاجرت مثل کار در خارج، ثبت شرکت، خرید ملک و سرمایه گذاری در خارج متقاضیان را همراهی می‌کند. برای کسب اطلاعات بیشتر هم‌اکنون می‌توانید به صورت کاملا رایگان با ما تماس بگیرید.

جهت اپلای در ترکیه ابتدا باید تصمیم بگیرید که در کدام دانشگاه و در چه رشته‌ای می‌خواهید به تحصیل بپردازید. سپس مشخص کنید که رشته شما به زبان انگلیسی تدریس می‌شود یا به زبان ترکی؟ همچنین تعیین کنید که می‌خواهید در کدام مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و یا دکترا در ترکیه تحصیل کنید. پس از اینکه به پاسخ دقیق این سؤالات رسیدید، وب سایت اصلی دانشگاه مورد نظر خود را جستجو کنید و فرآیند اپلای و شرایط اخذ پذیرش مقطع و رشته تحصیلی انتخابی خود را مطالعه کنید. چنانچه مدارک لازم را داشتید و واجد شرایط تحصیل در دانشگاه مورد نظر خود بودید، فرایند ثبت نام و آپلود یا ارسال مدارک خود را آغاز کنید. سپس مدارک شما توسط دانشگاه پردازش می‌شود و نتیجه پذیرش یا عدم پذیرش شما توسط دانشگاه در طی مدت زمان مشخصی برایتان ایمیل می‌شود.
توجه داشته باشید مدارک ثبت نام در این مرحله به ترجمه نیاز ندارند؛ چنانچه با پذیرش شما توسط دانشگاه انتخابی موافقت شد سپس ترجمه مدارک در اختیار دانشگاه قرار می‌گیرد.

شرایط و مدارک مورد نیاز برای اپلای ترکیه
آخرین مدرک تحصیلی
ریز نمرات
مدرک زبان درخواستی در دانشکده
نتایج آزمون درخواستی دانشکده
انگیزه نامه
سی وی (CV)

نحوه اپلای ترکیه
انتخاب رشته، مقطع و زبان تحصیل
مراجه به وب سایت اصلی دانشگاه
کسب اطلاعات در مورد شرایط و مدارک درخواستی
فراهم کردن شرایط و مدارک درخواستی
پرداخت هزینه های درخواست پذیرش
آپلود مدارک درخواستی

هزینه اپلای ترکیه
هزینه اپلای ترکیه در دانشگاه‌های مختلف متغیر است. متقاضی علاوه بر پرداخت ترمی شهریه باید مقداری هزینه‌ بابت پردازش مدارک خود جهت پذیرش و یا عدم پذیرش به دانشگاه بپردازد. این مبلغ معمولا در هر دو صورت پذیرفته شدن در دانشگاه و یا پذیرفته نشدن به متقاضی باز گردانده نمی‌شود. همچنین این مبلغ در دانشگاه‌های مختلف متغیر است. به عنوان نمونه هزینه پردازش درخواست دانشگاه سابانچی ۳۰ دلار است. همچنین برخی از دانشگاه‌ها هزینه‌ای بابت ضمانت قصد متقاضی برای ثبت نام از دانشجویان بین‌المللی دریافت می‌کنند. معمولا این مقدار هزینه پس از ثبت نام از مبلغ شهریه ترم اول کسر می‌شود. به عنوان نمونه دانشگاه باهچه شهیر مبلغ ۱۰۰۰ دلار از دانشجویان غیر پزشکی و ۵۰۰۰ دلار از دانشجویان پزشکی دریافت می‌کند سپس نامه اخذ پذیرش رسمی را صادر و برای دانشجو ارسال می‌کند.

شرایط اخذ ویزای تحصیلی پس از اپلای ترکیه
اکثر دانشجویان بین‌المللی در صورت تمایل به تحصیل در ترکیه باید برای دریافت ویزای دانشجویی اقدام کنند. فرآیند دریافت ویزای ترکیه ساده است اما برای دریافت ویزای دانشجویی ترکیه ارائه برخی مدارک و شرایط ضروری است که مهم‌ترین آنها موارد زیر است:
۱- نامه پذیرش از دانشگاه یا موسسه آموزشی
۲- ارائه مدرک تضمین کننده . (مدرکی که تضمین می‌کند تمکن مالی کافی برای تحصیل و زندگی در ترکیه را دارید. (مدارکی مثل رسید پرداخت شهریه دانشگاه و داشتن حساب بانکی که موجودی آن۴ الی ۵ هزار دلار باشد).
۳- ارائه آدرس محل زندگی در ترکیه
۴- پرداخت هزینه دریافت ویزای تحصیلی به سفارت ترکیه

شرایط اخذ اقامت تحصیلی ترکیه پس از اپلای ترکیه
پس از اخذ ویزای تحصیلی و ورود به ترکیه متقاضی تا یک ماه فرصت دارد که مجوز اقامت تحصیلی دریافت کند بر اساس قوانین اداره مهاجرت ترکیه کلیه دانشجویان مقطع کاردانی،کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکترا و افرادی که در حال آموزش تخصصی پزشکی (TUS) یا آموزش تخصصی دندانپزشکی (DUS) هستند، می‌توانند مجوز اقامت تحصیلی ترکیه دریافت کنند.

کلیه دانشجویان ترکیه به شرط دریافت اجازه کار از وزارت کار و تامین اجتماعی می‌توانند به کار در ترکیه بپردازند. با این وجود حق اجازه کار برای دانشجویان مقطع کاردانی و کارشناسی از سال دوم تحصیل صادر می‌شود.

شرایط اپلای ترکیه در مقطع کارشناسی
الف) تکمیل فرم درخواست پذیرش
ب) داشتن دیپلم دبیرستان یا مدرکی که گواهی می‌دهد فارغ التحصیل شده‌اید. برخی از دانشگاه‌ها فقط دیپلم ۱۲ ساله یا دیپلم همراه با پیش‌دانشگاهی را می‌پذیرند.
ج) ریز نمرات؛ برخی از دانشگاه‌ها مثل دانشگاه قاضی (۱۷) و سابانجی (۱۴) حداقل معدل مورد پذیرش را تعیین می‌کنند.
انگیزه نامه
ه) پرداخت هزینه پردازش درخواست (به طور میانگین ۳۵ الی ۱۰۰ دلار)
و) ارائه مدرک زبان ترکی تومر و یا یکی از مدارک بین‌المللی انگلیسی مثل تافل یا آیلتس براساس زبان انتخابی متقاضی برای تحصیل
ی) شرکت در آزمون YOS ترکیه و یا یکی از آزمون‌های بین‌المللی ورودی دانشگاه که مورد تایید دانشگاه انتخابی شما باشد مثل آزمون SAT و یا آزمون ACT

درخواست و پاسخ پذیرش دانشگاه
هنگامی‌ که همه اسناد و مدارک خود را آماده کردید، می‌توانید درخواست خود را ارسال کنید. توجه داشته باشید که حتی اگر بخواهید به‌ صورت آنلاین اقدام کنید، اسناد و مدارک شما باید از طریق پست و قبل از موعد مقرر ارسال شود. همچنین اگر کنکور یا مصاحبه دارید باید برای سفر به ترکیه و شرکت در آن آماده شوید. اگر متقاضی کارشناسی هستید، اواسط ماه اوت و اگر متقاضی کارشناسی ارشد یا دکترا هستید در اواسط سپتامبر پاسخ پذیرش دانشگاه‌های ترکیه را دریافت خواهید کرد.
نامه پذیرش دارای اطلاعاتی در مورد مراحل بعدی راه است. اطلاعاتی همچون چگونگی پرداخت شهریه یا مراحل درخواست ویزای دانشجویی که در نزدیک‌ترین سفارت یا کنسولگری ترکیه، ارائه می‌شود.
بیشتر دانشجویان بین‌المللی برای تحصیل در دانشگاه‌های ترکیه، نیاز به ویزای دانشجویی ترکیه دارند. روند دریافت ویزای ترکیه بسیار آسان است. شما باید یک کپی از نامه پذیرش دانشگاه و یک فرم درخواست ویزای پرشده را به سفارت یا کنسولگری ترکیه در کشور خود ببرید. ویزا در حدود ۸ هفته پس از درخواست صادر می‌شود، بنابراین به یاد داشته باشید که از قبل اقدام کنید.

مدت زمان صدور ویزای دانشجویی ترکیه
زمان رسیدگی به درخواست ویزای دانشجویی می تواند متفاوت باشد و به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله تعداد درخواست‌هایی که برای ویزای دانشجویی در زمان مشخص در سفارتخانه‌ها و کنسولگری‌های ترکیه در سراسر جهان و همچنین فرآیند بررسی و ارزیابی مدارک درخواستی.

عموماً برای پردازش درخواست ویزای دانشجویی ترکیه، زمانی مدت 2 تا 8 هفته نیاز است، اگرچه در برخی موارد ممکن است طولانی‌تر هم بطول انجامد. برای کاهش زمان پردازش درخواست ویزای دانشجویی، بهتر است قبل از ارسال درخواست، مدارک خود را دقیقاً بررسی کنید و مطمئن شوید که هیچ یک از مدارک مورد نیاز را از دست نداده‌اید. همچنین، قبل از ارسال درخواست ویزای دانشجویی ترکیه، بهتر است با شرایط و مقررات مربوط به ویزای دانشجویی آشنا شوید تا از دریافت ویزای دانشجویی خود اطمینان حاصل کنید.

ریجکتی ویزای تحصیلی ترکیه
برای جلوگیری از رد درخواست ویزای تحصیلی ترکیه، باید به ارائه مدارک و همچنین اطلاعات صحیح و کامل توجه کرده و مطمئن شوید که توانایی مالی لازم برای تحصیل در ترکیه را دارید.

دلایل رد ویزای ترکیه:
پاسپورت نامعتبر: ارائه پاسپورت معتبر، بدون صفحات پاره‌شده یا مخدوش، و با اعتبار کافی برای مدت مورد نظر، از جمله شرایط لازم برای اخذ ویزا است.
مشکلات مالی: ناتوانی در ارائه گواهی مالی کافی برای تامین هزینه‌های مورد نیاز هر دسته از مهاجران، از گردشگران تا دانشجویان بین‌المللی، ممکن است باعث رد درخواست ویزا شود.
تهدید به امنیت کشور: داشتن سوابق جنایی، مصرف مواد مخدر، اعتیاد، مشارکت در جرائم سنگین یا همکاری با گروه‌ها و سازمان‌های تروریستی می‌تواند باعث رد درخواست ویزا شود.
عدم ارائه برنامه سفر: عدم ارائه برنامه سفر کامل که شامل بلیط‌های رفت و برگشت و اطلاعات اسکان باشد، ممکن است منجر به رد درخواست ویزا شود.
مدارک ناقص یا جعلی: ارائه مدارک ناقص یا جعلی، از جمله پاسپورت‌های جعلی، تلقیه نخواهد شد و می‌تواند به رد درخواست و حتی ممنوعیت دائمی از ورود به کشور منجر شود.
تهدید برای سلامتی: وجود بیماری‌های واگیر و یا اختلالات جسمی و روانی در متقاضی ممکن است منجر به رد ویزا گردد؛ زیرا دولت ترکیه اهمیت زیادی به سلامت و بهداشت شهروندان خود می‌دهد.
عدم صداقت در مورد هدف سفر: عدم ارائه اطلاعات صادقانه در پاسخ به سوالات مقامات سفارت درباره هدف و برنامه سفر می‌تواند باعث رد درخواست ویزا شود.

ویزای همراه تحصیلی ترکیه
دانشجویانی که متاهل هستند و خانواده‌های خود را همراه خود میبرند، عموماً از استرس ناشی از مهاجرت کمتری رنج می‌برند و احساس آرامش بیشتری دارند. اکثر افراد متاهل که تصمیم به تحصیل در خارج از کشور می‌گیرند، به کشورهایی می‌روند که بتوانند همسر و فرزندان خود را همراه داشته باشند. ویزای همراه به همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال و فرزندان بالای ۱۸ سالی که به خانواده وابسته هستند، اختصاص داده می‌شود. با داشتن ویزای همراه، همسر متقاضی تحصیل در ترکیه اجازه کار ندارد.
اگر همراه هم قصد کار کردن در ترکیه را دارد، باید به صورت جداگانه ویزای کاری درخواست کند. اما فرزندان دانشجویان زیر ۱۸ سال بدون نیاز به ویزای تحصیلی ترکیه می‌توانند در مدارس ترکیه تحصیل کنند. ویزای همراه حداکثر دو سال اعتبار دارد اما قابلیت تمدید دارد و برای تمدید آن، فرد باید همچنان در حال تحصیل باشد و اعتبار آن باید کمتر یا مساوی با مدت زمان اجازه اقامت دانشجویی باشد. همچنین، در صورتی که متقاضی در حین دوره تحصیلی خود در ترکیه به مدت پنج سال یا بیشتر ساکن شود، می‌تواند درخواست اقامت دائم در این کشور را نیز داشته باشد.

ویزای همسر دانشجو ترکیه
داشتن ویزای همراه برای همسر متقاضی تحصیل، اجازه کار در ترکیه را نمی‌دهد. اگر همسر قصد داشته باشد در ترکیه کار کند، باید به صورت جداگانه برای دریافت ویزای کاری اقدام کند.